Συνάντηση της ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ στο Υπουργείο Παιδείας

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π με τον καθηγητή του Α.Π.Θ κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και με τους επιστημονικούς συνεργάτες του γραφείου του Υπουργού Παιδείας, κ. Πέτρο Κουλούρα και κ. Νικόλα Τσαφταρίδη.

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π και της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π. με τον καθηγητή του Α.Π.Θ κ. Γιώργο Αγγελόπουλο ο οποίος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και με τους επιστημονικούς συνεργάτες του γραφείου του Υπουργού Παιδείας, κ. Πέτρο Κουλούρα και κ. Νικόλα Τσαφταρίδη. Από την πλευρά της νεοεκλεγείσας Δ.Ε της Ομοσπονδίας και του προεδρείου τέθηκαν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν εσχάτως τον κλάδο. Η συζήτηση η οποία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, επικεντρώθηκε:

(α) στο νέο ειδικό μισθολόγιο και την κατάφωρη αδικία που υπέστη ο κλάδος ΕΕΠ και ΕΔΙΠ, και

(β) στο υπό διαβούλευση προσχέδιο νόμου και σε θέματα όπως η ισότιμη εκπροσώπηση του κλάδου στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων, η συμμετοχή του στην εκλογή μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης καθώς και σε άλλα ειδικότερα ζητήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε το πρόβλημα με το ειδικό μισθολόγιο και τις πρόσθετες αμοιβές μέσω του ΕΛΚΕ και ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς Υπουργείου προκειμένου να αρθεί η αδικία. Ως προς το προσχέδιο νόμου, ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύτηκε για την ισότιμη εκπροσώπηση του κλάδου στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων, την εκλογή των οργάνων, αλλά και τη συμμετοχή του κλάδου ΕΕΠ/ΕΔΙΠ στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Copyright 2017 ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ