Συναντήσεις της ΠΟΣΕEΔΙΠ –ΑΕΙ με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις μειώσεις στο μισθολόγιο των Ε.ΔΙ.Π/Ε.Ε.Π.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. –Α.Ε.Ι.) σε συνέχεια παλαιοτέρων συναντήσεων με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (καθ. Χ. Βεναρδάκη, κ. Α. Παπανάτσου, καθ. Δ. Σεβαστάκη, κ. Ν. Φίλη, Δρ. Φ. Κουτεντάκη κ.ά.) πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 διαδοχικές συναντήσεις με τον καθ. Τάσο Κουράκη (Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην Αναπλ. Υπουργό Παιδείας) και με την καθ. Σία Αναγνωστοπούλου (πρώην Αναπλ. Υπουργό Παιδείας).

Την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. –Α.Ε.Ι. αποτελούσαν ο Πρόεδρος Δρ. Νικόλαος Παραλυκίδης, η Αντιπρόεδρος Δρ. Ευαγγελία Γκόλια και ο Ειδικός Γραμματέας Δρ. Γιώργος Μπαθρέλλος.

 Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και οι συζητήσεις αφορούσαν τόσο στις περικοπές στο μισθολόγιο των Ε.ΔΙ.Π/Ε.Ε.Π. όσο και στα θεσμικά ζητήματα του κλάδου.

Η αντιπροσωπεία του προεδρείου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. ενημέρωσε τους βουλευτές - τ. Αναπλ. Υπουργούς Παιδείας για τις μεγάλες ονομαστικές και πραγματικές μειώσεις στο μισθολόγιο των Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π.

Οι βουλευτές εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκαιο αίτημα – πρόβλημα, που έχει ανακύψει με το ειδικό μισθολόγιο και την επιστροφή των αναδρομικών των Ε.ΔΙ.Π., και δεσμεύθηκαν να θέσουν τα θέματα αυτά στους συναρμόδιους Υπουργούς.

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. συζήτησαν με τους βουλευτές - τ. Αναπλ. Υπουργούς Παιδείας, τις προτάσεις τους για θεσμικά θέματα των ΕΔΙΠ, όπως η εκπροσώπηση του κλάδου στη Σύγκλητο, η άσκηση του διδακτικού έργου των ΕΔΙΠ κλπ.

Η Ομοσπονδία από την πλευρά της δεσμεύτηκε να αποστείλει και εγγράφως τις απόψεις της για τα παραπάνω θέματα.

Copyright 2017 ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ