Επιστολή για εξομοίωση Ειδικού Μισθολογίου κατηγορίας ΕΔΙ.Π /Ε.Ε.Π

Στις 15/9/2017 η ΠΟΣΕΕΔΙΠ έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τους:

- Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου,
- Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη,
- Γενικό Γραμματέα Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο

 

Ζωγράφου, 15.09.2017
Aρ. Πρωτ. 31

ΠΡΟΣ:
- Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου,
- Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη,
- Γενικό Γραμματέα Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο
ΚΟΙΝ:
- Τα μέλη της Δ.Ε της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.
- Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων - Μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.


ΘΕΜΑ: Εξομοίωση Ειδικού Μισθολογίου κατηγορίας ΕΔΙ.Π /Ε.Ε.Π


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,


Επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα του ειδικού μισθολογίου των κατηγοριών προσωπικού Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Ε.Π. και επιπρόσθετα των προηγουμένων εγγράφων μας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:


Βάσει όσων αναφέρατε στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση (Τρίτη 25 Ιουλίου 2017), η τροπολογία που θα κατατίθετο για την άρση της αδικίας στο μισθολόγιο των πλην μελών ΔΕΠ κατηγοριών προσωπικού, θα αφορούσε μόνο στο Ε.ΔΙ.Π., ενώ για το Ε.Ε.Π. αναφέρατε ότι θα δείτε το θέμα την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο.


Με άλλα λόγια και παρά του ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΓΛΚ κ. Φρ. Κουντεντάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μισθολογική εξομοίωση των δύο κατηγοριών προσωπικού (Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017), γεγονός που η Ομοσπονδία μας θεωρεί εκ των ουκ άνευ φυσιολογικό, εσείς επιμένετε στον αναχρονιστικό διαχωρισμό των διδασκόντων ενός Α.Ε.Ι. ανάλογα με το αντικείμενο που διδάσκει.


Έτσι, πέρα από τη μισθολογική και από θεσμικής πλευράς είναι σαν να θεωρείτε π.χ. σημαντικότερο το διδακτικό έργο ενός καθηγητή φυσικής αγωγής (Ε.Ε.Π.) ως ειδικού μαθήματος, από το διδακτικό έργο εργαστηριακών και άλλων μαθημάτων του κύριου κορμού των Προγραμμάτων Σπουδών ενός πανεπιστημίου (Ε.ΔΙ.Π.). Επίσης σε σχέση με το χρόνο κατάθεσης της τροπολογίας, ενώ δεσμευτήκατε στην Ε.Μ.Υ. της Βουλής δύο φορές ότι ήταν θέμα των 1-2 επόμενων ημερών, σήμερα, στα μέσα του Σεπτέμβρη, η τροπολογία δεν έχει ακόμα κατατεθεί.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι., που καλύπτει συνδικαλιστικά όλα τα μέλη Ε.ΔΙ.Π., καθώς και μέρος των μελών Ε.Ε.Π., δεν πρόκειται να αποδεχτεί διαφοροποίηση του μισθολογίου μεταξύ των δύο κατηγοριών προσωπικού και θεωρεί εμπαιγμό απέναντι στα μέλη Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Ε.Π. τα όσα δήλωσε ο κ. Κουντεντάκης, όσο και τις δηλώσεις ότι η Κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει το λάθος της σχετικά με το χαμηλό ύψος του μισθολογίου και πρόκειται να επιληφθεί άμεσα για τη διόρθωσή του.

Για το θέμα αυτό, η Ομοσπονδία μας θα προβεί άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας των μελών Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Ε.Π., έξω από το Υπουργείο Παιδείας και θα ζητάμε να δεχτείτε αντιπροσωπία μας την ίδια χρονική στιγμή της διαμαρτυρίας.


Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε να λάβουμε γνώση του περιεχομένου της τροπολογίας πριν αυτή κατατεθεί προς ψήφιση.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας
Νίκος Παραλυκίδης                                                         Ιωάννης Μητροφάνης

Copyright 2017 ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ