ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ -14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π) προκηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και συμπαρατάσσεται με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης, εκδηλώνοντας την αντίθεσή της στην υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού.

Το ελληνικό πανεπιστήμιο βάλλεται από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, συνθήκες που τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία λειτουργίας.   Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος με τον οποίο τελικά αντιμετωπίστηκε το μισθολογικό πρόβλημα του κλάδου μας. Οι μειώσεις στους μισθούς μας αγγίζουν στα χρόνια των μνημονίων το 35% περίπου. Αν και από τους συναρμόδιους υπουργούς, μετά τον εμπαιγμό μας τον Μάιο του 2017, δόθηκαν επανειλημμένα υποσχέσεις ότι θα γίνει έστω μια μικρή αποκατάσταση της ανισότητας εις βάρος μας, τελικά τον Σεπτέμβριο του 2017, εν μέσω ενός θρίλερ για την περιβόητη τροπολογία για το μισθολόγιό μας, προέκυψαν εν τέλει μειώσεις  και νέες ανισότητες, τέτοιες μάλιστα που γεννώνται πολλά ερωτηματικά για την εν κρυπτώ από εμάς μόνο, κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας του  νέου εμπαιγμού. Τις ημέρες αυτές μας προέκυψαν και επισήμως οι μειώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν μεσοσταθμικά το 5% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2017. Έπεται όμως και συνέχεια, το 2018 … 

Είναι όμως τελικά και αυτό ένα μόνο δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας την αξιοπρέπεια των επιστημονικού δυναμικού της χώρας, και ειδικά του κλάδου μας με την άνευ προηγουμένου υποβάθμιση των πτυχίων μας και του επιστημονικού μας έργου !  

Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με διάφορες προφάσεις αρνείται –αν και έχει υποχρέωση – να δεχτεί την απόφαση του ΣτΕ για αποκατάσταση των μισθών μας στα προ του 2012 επίπεδα.

Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται με περισσή πλέον συνέπεια, έχουν προκαλέσει τις μεγαλύτερες εκτός πολεμικής περιόδου καταστροφές σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας. Κατακτήσεις όπως Δημόσια Υγεία, η Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία έχουν δεχτεί βαρύτητα πλήγματα, ενώ η υπερφολόγηση δεν έχει προηγούμενο πλέον. Καμία διέξοδος όσο ωραιοποιημένη αν και παρουσιάζεται, δεν είναι ορατή στον ορίζοντα.

Η ΠΟΣΕΕΔΙΠ καλεί τα μέλη της και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου.

Copyright 2017 ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ