Διεθνής Επιστημονική Επιτυχία Ε.ΔΙ.Π. και Δημοσίευση στο "NATURE"

Σημαντική διεθνής αναγνώριση για το μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Γιώργο Λύρα.

Ζωγράφου, 15.05.2018
Aρ. Πρωτ. 69

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ε.ΔΙ.Π. ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ “NATURE”

Σημαντική διεθνής αναγνώριση για το μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Γιώργου Λύρα, με τη συμμετοχή του σε διεθνή ερευνητική ομάδα, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της, στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό NATURE (Impact Factor 40.137). Τίτλος της παραπάνω δημοσίευσης: "Earliest known hominin activity in the Philippines by 709 thousand years ago" (https://doi.org/10.1038/s41586-018-0072-8http://www.nature.com/articles/s41586-018-0072-8).

Για τη συγκεκριμένη έρευνα συνεργάσθηκαν ερευνητές από δεκατρία μουσεία και πανεπιστήμια, διαφόρων χώρων του κόσμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεώργιος Λύρας (μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας) συμμετείχε στις ανασκαφές και τις σχετικές γεωλογικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις Φιλιππίνες επί σειρά ετών.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς, σε συνδυασμό με ανάλογες ανακαλύψεις στην Ινδονησία, υποδηλώνει ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι είχαν την ικανότητα να αποικήσουν απομακρυσμένα νησιά ήδη από το Μέσο Πλειστόκαινο, δηλαδή πολύ νωρίτερα από ότι πιστεύαμε ως σήμερα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π) συγχαίρει θερμά τον συνάδελφο Δρ. Γιώργο Λύρα για την ερευνητική του συμβολή, και του εύχεται κάθε επιτυχία στο ερευνητικό του έργο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.

 

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 

Copyright 2017 ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ