ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙΠ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Ηλία Γεωργαντά

Στη συνάντηση τέθηκαν για πολλοστή φορά τα μείζονα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του Ε Δ.Ι.Π.

Ζωγράφου, 21.02.2019  

                                                                                                       Aρ. Πρωτ.  100

 

ΠΡΟΣ:

  • Τα μέλη της Δ.Ε της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.
  • Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων - Μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.
  • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙΠ

ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

κ. Ηλία Γεωργαντά

 

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ  (Π.Ο.Σ.Ε.ΔΙ.Π.) συναντήθηκε  με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Καθ. Ηλία Γεωργαντά.

Στη συνάντηση τέθηκαν για πολλοστή φορά τα μείζονα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του  Ε Δ.Ι.Π. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τονίστηκε ότι το ειδικό μισθολόγιο του κλάδου, παρά τις δομικές αλλαγές, εξακολουθεί να υπολείπεται κατά πολύ ενός επιπέδου αντάξιου του λειτουργήματος που επιτελεί ο κλάδος στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι τα θέματα του μισθολογίου είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών, και ενημέρωσε ότι επίκειται κατά το προσεχές διάστημα η έκδοση της Κ.Υ.Α για την παροχή του επιδόματος κλινικού έργου.

Ως προς τις συγχωνεύσεις των πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι, τα μέλη της Ομοσπονδίας επισήμαναν ότι η μετονομασία των Καθηγητών Εφαρμογών των Τ.Ε.Ι σε λέκτορες εφαρμογών με πλήρη δικαιώματα μέλους του Δ.Ε.Π, χωρίς τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αποτελεί κατάφωρη αδικία εις βάρος του  Ε.ΔΙ.Π, τα μέλη του οποίου αφενός πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις αφετέρου στερούνται του δικαιώματος εξέλιξης.

Για το σύνολο των θεμάτων η Ομοσπονδία ζήτησε να δοθούν στο προσεχές διάστημα απαντήσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στο πλαίσιο νέας συνάντησης

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.

 

                      Ο Πρόεδρος

 

Ο Γ. Γραμματέας

 

Νίκος Παραλυκίδης

 

Ιωάννης Μητροφάνης

Copyright 2017 ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ