Απάντηση ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ επί της Ανοιχτής Επιστολής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού και Εργαστηριακού Προσωπικού εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την αντι-συναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά των συντακτών της ανοικτής επιστολής της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΕΕΠ – ΑΕΙ που δημοσιοποιήθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο στις 18 Φεβρουαρίου 2020.

Η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι  η Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. (ΕΕΠ – ΑΕΙ) δημοσιοποίησε στις 18 Φεβρουαρίου 2020 ανοικτή επιστολή αναφορικά με την ερώτηση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. για τους Διδάκτορες  Ε.ΔΙ.Π. με ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Στην επιστολή αυτή, οι συνάδελφοι Ε.Ε.Π. διαπιστώνουν μεταξύ άλλων ότι "ένας πολύ μικρός αριθμός από τον μεγάλο αριθμό Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων επιτελεί το έργο που περιγράφετε στην ερώτηση σας", ότι "σίγουρα δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία οι εξαιρετικοί επιστήμονες που περιγράφετε στην ερώτηση σας" και ότι "Το προσωπικό με τα αυξημένα προσόντα που περιγράφετε στην ερώτησή σας θα πρέπει να κριθεί με ανοιχτές διαδικασίες (ΑΠΕΛΛΑ) για την εξέλιξή του στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή και επιτέλους μια φορά στην πορεία του να κριθεί για αυτά τα υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα του (ερευνητικά, διδακτικά, διοικητικά)".         

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους της Ομοσπονδίας ΕΕΠ - ΑΕΙ για το μεγάλο τους ενδιαφέρον για τον κλάδο Ε.ΔΙ.Π. Από την μεριά μας, αφού αναφέρουμε ότι ο κλάδος των ΕΕΠ επιτελεί αυτοδύναμο έργο σε ειδικό γνωστικό αντικείμενο και αποτελείται από συναδέλφους με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, παραθέτουμε την πρόταση που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το πρόσφατο Συνέδριο μας:  

"Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι. τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις εκλογής στη βαθμίδα του Λέκτορα σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 1268/1982 (Α΄ 87), όπως αυτό ίσχυε κατά τη δημοσίευση του ν. 4009/2011 (Α΄ 195), έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την ένταξή τους σε μόνιμη θέση Λέκτορα, μετά από κρίση. Η αίτηση δύναται να υποβληθεί είτε στο Τμήμα ή τη Σχολή που υπηρετούν είτε σε άλλο Τμήμα ή Σχολή του ίδιου Α.Ε.Ι. Μετά την ένταξη των παραπάνω μελών Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. σε μόνιμη θέση Λέκτορα, η περαιτέρω εξέλιξή τους γίνεται με βάση την κείμενη νομοθεσία."    


 

Copyright 2017 ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ